Covid-19

Micro-adventure nr2

Begin 2020, een nieuw micro-adventure was in de maak. Stijn en ik hadden de intentie om eind April 2020 een deel van een GR route te rijden met 1 overnachting. Ware het niet dat Covid-19 roet in het eten gooide.

Daarmee besloten we het te verschuiven naar 26 juni, kwestie van de “zomervakantieperiode” goed in te zetten.

Na heel wat heen en weer ge-whatsapped- hadden we een tour waar we allebei ons wel konden in vinden… Veel onverhard, af en toe knuppelpaadjes, dan weer lange wegen langs de limburgse boomgaarden, velden. Het zag er veel belovend uit!
Het weer kon enkel nog ons enkel wat parten gaan spelen met onweer en tropische temperaturen.

Vrijdag 26/07

Nadat alles gepakt en gezakt was, vertrokken we van Kuringen richting Borgloon, temperatuur 27°, open hemel… dat betekent zweten (zeker als je weinig km’s in de beentjes hebt. Bagage op de fiets schat ik op een 7 à 8 kg. 1 Ortlieb stuurzak, Een klein frametasje (Decathlon) en een Topeak zadeltas. Als rugzak had ik mijn Evoc 16L mee.

De weersvoorspelling gaf wel code oranje wat wou zeggen dat we wel eens een zwaar onweer over ons zouden kunnen krijgen. Gelukkig hebben we enkel een paar druppels tegengekomen rond Diepenbeek.
Hierdoor hadden we dan even een stop ingepland om het cafeinepeil op de hoogte te houden. Geweldig lekkere koffie daar! (Koffiebar: Kaffee Cyclette )

80% offroad

Als je een GR-route volgt, wil dat eigenlijk zeggen dat je de mooie wandelpaadjes volgt, door natuurgebieden. Dit heeft ook wel een nadeel dat je veel poortjes en knuppelpaadjes tegenkomt waar je even van de fiets moet. Sommige poortjes moest je de fiets optillen, geen evidentie met een beladen fiets.


Overnachten

Via Paalcamping.be vonden we Bivakzone Speelboomgaard. Deze ligt vlak bij een rustige weg en is ook zeer groot. 2 platformen voor tenten op te zetten, een overkapping waar je met enkele mensen kan onder slapen, firepit, … enz.

Daar aangekomen, viel het wel op dat het niet enkel campinggasten, hier soms verblijven. Er lag namelijk nogal wat afval wat een een normale bike/backpacking toerist zeker niet zou meenemen op een trip. Dit terzijde, we vonden het verder wel een super rustige ligging.

Na 4u in de hitte te rijden hadden we er toch serieus dorst & honger van gekregen. Potje koken, hangmat installeren en hopelijk goed slapen… totdat er opeens een gat in mijn opblaasmatje zat. Gedaan met de nachtrust en btw in een hangmat slapen moet je wel gewoon zijn… ook dit was ik nog niet meester. Gevolg kan je al raden, weinig tot niets geslapen. Jeij!

Dag 2

Na het havermout / Chocolade / confituur / koffie – ontbijt was het tijd voor alles weer in te pakken. btw, we hadden nog veeeel te veel bij… Dat is dan maar weer een les voor volgende keer.

De terugweg liep over verharde paden en langs mooie uitzichten! Man, ‘t is daar echt schoon zeg! ‘k voelde wel dat de beentje weer te weinig slaap hadden gehad maja, t was een leuk micro-adventure-ke! En das wel het belangrijkste vind ik persoonlijk.

Tripje

Via Basecamp & Alltrails uitgetekend…